Woensdag, 20 maart 2024 09:32

20/04 | Boekvoorstelling: Draw for change - Catherine Vuylsteke

Catherine Vuylsteke vertelt zaterdag 20 april om 16 uur in onze koffiebar over de moedige strijd van zes vrouwelijke topcartoonisten en creëerde het het boek bij de gelauwerde Canvasserie 'Draw for change' die vanaf half maart wekelijks te zien is. Ze vertelt het verhaal van Mar Maremoto, Ann Telnaes, Rachita Taneja, Doaa El-Adl, Victoria Lomasko en Amany Al-Ali, zes vrouwelijke cartoonisten die onlangs het onderwerp waren van de gelijknamige documentairereeks van Guillaume Vandenberghe en Vincent Coen, geproduceerd door Hanne Phlypo, die in Cannes werd bekroond.

Zes vrouwen, zes verhalen. Ze maken cartoons en grafisch werk in de belegerde Syrische stad Idlib of het onvrije Egypte van president al-Sisi, ze bekampen fatshaming en homofobie in Mexico, leven uit hun koffer op de vlucht voor president Poetin, nemen het hindoenationalisme en de misogynie van premier Modi op de korrel of leggen the powers that be het vuur aan de schenen in The Washington Post.

Of ze nu uit Mexico, de VS, Syrië, Egypte, India dan wel Rusland komen, allen behoren ze tot de absolute wereldtop. Maar de weg naar de top liep voor geen van hen over rozen.

Catherine Vuylsteke bracht met elk van hen vele uren door en luisterde naar hun verhalen. Ze integreerde hun herinneringen en anekdotes, hun strijd en succes. Ze ontmoetten elkaar in Caïro, Leipzig en Brussel. Live en virtueel. 

 

Deel mee in hun verhalen en ontmoetingen door zaterdag 20 april om 16 uur mee aan tafel te schuiven en te komen luisteren naar Catherine en haar ervaringen. Laat je inspireren door deze indrukwekkende dames en hun illustraties. 

 

Schrijf je op voorhand in via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. zodat we genoeg plaats en versnaperingen kunnen voorzien. 

De toegangsbijdrage is 4 euro. Zo ondersteunt u onze werking en kunnen we interessante activiteiten blijven aanbieden in onze koffiebar.

Gelezen 302 keer Laatst gewijzigd op Woensdag, 20 maart 2024 09:47