Woensdag, 20 maart 2024 09:02

29/03 | Boekvoorstelling: Kantelen! Belgische recepten voor de donuteconomie - Eva Smets

In dit belangrijk verkiezingsjaar wil Oxfam België de strijd voor een meer rechtvaardige wereld nog meer in de kijker zetten. Daarom kroop Eva Smets, algemeen directeur van Oxfam België, in haar pen. Op 29 maart komt ze haar boek Kantelen! Belgische recepten voor de donuteconomie, voorstellen in onze koffiebar

De ongelijkheid in onze wereld is torenhoog. Bovendien heeft ze een enorme economische, menselijke, sociale en ecologische kost. Ons model kraakt in alle voegen, en we voelen ons vaak machteloos om er iets aan te doen. Er is geen alternatief, zo wordt gezegd.

Maar het kan wél anders. In Kantelen! toont Eva Smets, algemeen directeur van Oxfam België, aan dat een nieuwe, rechtvaardige aanpak van onze economie, klimaat en sociale zorg niet alleen broodnodig is, maar ook binnen handbereik ligt. Met een gezonde dosis verbeelding en daadkracht vinden we onze weg terug uit de chaos. Als we kantelen naar een donuteconomie dan ligt een rechtvaardige toekomst voor het grijpen.

Deze boekvoorstelling is dus de ideale kans voor iedereen die mee wil nadenken over hoe ons economisch en maatschappelijk model anders kan en voor iedereen die wil weten wat donuts ermee te maken hebben. Kom mee debatteren, vragen stellen, luisteren, kritisch of juist hoopvol zijn. 

Ben je er graag bij? Schrijf je in via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

 

 

Gelezen 174 keer