Donderdag, 07 maart 2024 08:29

23/04 | Boekvoorstelling: India. De onzichtbare gigant - Gie Goris

India is nog te vaak terra incognita of, erger nog, een leeg doek waarop Europeanen hun exotische verlangens projecteren. Daardoor missen we zowel de groeiende geopolitieke betekenis als het enorme potentieel van het land, en omdat we de interne spanningen en ongelijkheden niet zien, vergissen we ons vaak in partners. Om een einde te maken aan die schadelijke India-blindheid schreef Gie Goris "INDIA. De onzichtbare gigant" (Lannoo), een actuele inleiding op hét land van de toekomst.

Het is tijd om de Aziatische eeuw niet enkel door de bril van de opkomende macht van China te zien. India heeft de grootste bevolking ter wereld (1,4 miljard mensen), is de vijfde economie ter wereld is en tekent de hoogste groei onder grote economieën op. Maar India is veel meer dan cijfers, veel meer dan een land met toekomst, veel meer dan zijn verleden.

Op 23 april komt Gie Goris naar De Zondvloed in Mechelen (om 19:30u) voor een boekvoorstelling. Journalist Erik Raspoet gaat met de auteur in gesprek over het groeiende belang van India op het wereldtoneel, de sociaal-politieke realiteit, de botsing tussen meerderheid en minderheden, over populisme en democratie.

Ontdek de wereld vanuit onze koffiebar. Schrijf je op voorhand in om dit gesprek bij te wonen via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

Gelezen 657 keer