Dinsdag, 20 februari 2024 12:13

26/02 | CIMIC-café: Migratie als oplossing voor de klimaatcrisis?

CIMICvzw en Boekhandel De Zondvloed geloven in de kracht van meerstemmigheid, dialoog en ontmoeting. Er is daarom geen betere plek, geen beter moment om elkaar te ontmoeten en met auteurs in dialoog te gaan als in het CIMIC-café. 

Kom op maandag 26 februari 2024 naar onze koffiebar voor een avond vol ideeën, meningsverschillen of juist ontmoetingen met gelijkgezinden. Kom luisteren, mee debatteren, of laat je inspireren met een koffie, thee, iets fris of een Mechels bier erbij.

Het thema van deze avond? Migratie als oplossing voor de klimaatcrisis.

 

Wetenschapsjournaliste Gaia Vince, schrijfster van ‘Avonturen in het antropoceen’ bewijst met haar laatste boek ‘Nomadic Century’ hoe migratie – tegen alle onheilsboodschappen in - de oplossing blijkt te zullen worden voor het toekomstige klimaatprobleem.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koen Stuyck licht haar verruimende visie toe op maandag 26 februari om 19 uur in het CIMIC-café@deZondvloed. Nodig dus zeker je klimaatvrienden, groene filosofen, maatschappelijk bewuste kennissen uit om er samen een boeiende avond van te maken.

 

Dit zijn de data voor de volgende bijeenkomsten van het CIMIC-café in 2024. Zet ze zeker in je agenda! De onderwerpen die aan bod zullen komen, worden in volgende nieuwsbrieven medegedeeld:

  • Maandag 29 april 2024
  • Maandag 17 juni 2024
  • Maandag 7 oktober 2024
  • Maandag 9 december 2024
Gelezen 393 keer