Woensdag, 01 februari 2017 12:30

9/2/2017: Masterclass moderne Japanse literatuur

In zijn lezing gaat Luk van Haute op verkenning door een weids en boeiend landschap. Aanvankelijk stond de Japanse literatuur onder grote invloed van de Chinese, maar midden negentiende eeuw ging het land gretig op zoek naar westerse kennis en dat had ook literaire gevolgen. Hoe gingen Japanse auteurs sindsdien om met die buitenlandse invloeden? En hoe Japans€™ is hun werk gebleven in verschillende fases van modernisering en internationalisering? Is er wel sprake van €˜typisch Japanse literatuur€™?

Luk Van Haute laat zien hoe de beste schrijvers een combinatie weten te vormen van klassiek Chinese, moderne westerse en specifiek Japanse elementen, om zo tot heel eigen literair werk te komen.

Luk Van Haute (1963) studeerde Japanse literatuur aan de universiteit van Tokio en promoveerde op het vroege werk van Nobelprijswinnaar Kenzaburo. Naast vertaalde hij onder meer Haruki Murakami, Yasunari Kawabata en Soseki Natsume.

In 2015 ontving hij de Filter Vertaalprijs voor de kortverhalenbundel Liefdesdood in Kamara.

Donderdag 9 februari: 2de masterclass literatuur
Thema: Moderne Japanse Literatuur.
Spreker: Luk van Haute
Inschrijving: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Kostprijs: 8 euro
Op voorhand inschrijven noodzakelijk. De inschrijving is pas definitief na betaling. 

Gelezen 4255 keer Laatst gewijzigd op Woensdag, 01 maart 2017 09:18