Vrijdag, 22 september 2023 13:01

27/10 | Muzikale boekvoorstelling: Frank Nuyts - Het verkeerde been

Fan van de fijnere noten? Laat je een gezellige avond in een literaire setting met een streepje muziek niet graag liggen? 27 oktober om 20 uur verwelkomen we Frank Nuyts, één van de invloedrijkste componisten van ons land, in onze koffiebar. 

Het is makkelijk om de muziek van Frank Nuyts als tegendraads te bestempelen, als luisteraar word je vaak op het verkeerde been gezet. Maar het zou zijn muziek flink tekort doen enkel te spreken over de speciale plaats die ze inneemt in de wereld van de ‘klassieke’ muziek, in acht genomen de vele grensoverschrijdende linken en cross-overs, en niet te focussen op de originaliteit en de vitaliteit van het werk - dat grootstedelijk is en dynamisch - en de manier waarop het geworteld is in vele, ook niet klassieke tradities. 

Over dit alles verscheen ‘Het verkeerde been, de complexe eenvoud van/in de muziek van Frank Nuyts’, waarin vanuit verschillende invalshoeken licht valt op een even bijzonder als boeiend oeuvre.

 

Het boek(je), dat gepubliceerd wordt naar aanleiding van de viering van de 65ste verjaardag van de componist, zal worden voorgesteld in onze koffiebar, op 27 oktober om 20 uur. In aanwezigheid van de componist, en met muzikale omlijsting door Piet van Bockstal die hobo-muziek zal spelen die te vinden is op één van de cd’s die zijn bijgesloten in het boek.

Woon je deze avond graag bij? Graag een seintje naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. met in het onderwerp "Frank Nuyts" en het aantal personen waarvoor je je inschrijft.

De toegangsbijdrage bedraagt zoals gewoonlijk 4 euro. Zo kunnen we onze koffiebar gezellig en interessant houden naar de toekomst toe. 

 

Gelezen 264 keer