Dinsdag, 06 juni 2023 17:35

23/06 | Lezing : Hilde keteleer over Rainer Maria Rilke

Bijna 50 jaar geleden vertaalde Hilde Keteleer de requiems van Rainer Maria Rilke voor het eerst. Ze deed dit als afstudeerproject aan de vertaalhogeschool in Antwerpen, onder begeleiding van promotor Michel Theys. Het resultaat schoof sindsdien naar de achtergrond, maar de droom om deze vertaalde requiems ooit, na vele jaren leef- en vertaalervaring, toch te publiceren, bleef.

Het loont de moeite om vast te houden aan dromen. Want dat publiceren, dat gebeurde ondertussen ook. In volle coronaperiode weliswaar. Intussen ook al weer even geleden. Sindsdien heeft Hilde ter promotie van de vertaling in een aantal boekhandels al enkele lezingen gegeven over het leven en het oeuvre van Rainer Maria Rilke. Tot op de dag van vandaag, en waarschijnlijk nog lang, één van de grootste Duitse dichters.

Maar Hilde heeft besloten om haar tournee dan toch af te ronden. En dat doet ze bij ons. 

 Wil je er graag bij zijn? En we raden aan om het niet te missen. Stuur dan een mail naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. om een plaatsje te reserveren. 

Gelezen 591 keer Laatst gewijzigd op Donderdag, 08 juni 2023 08:53