Maandag, 17 oktober 2022 11:54

27/10 | Aya Sabi - Half Leven

Donderdag 27 oktober om 20 uur komt Aya Sabi naar onze koffiebar. Ze zal er haar nieuwe boek 'Half Leven' komen voorstellen en in gesprek gaan met Virginie Platteau, filosofe en auteur van het prachtboekje 'Hoe luidt de stilte?'.

 

Aya Sabi kennen we reeds van haar debuut met verhalenbundel 'Verkruimeld Land', maar ook van haar columns in De Morgen. Met haar nieuwe worp 'Half leven' onderzoekt ze hoe het is om je te verhouden als moeder, dochter, grootmoeder, echtgenote, weduwe, geliefde, vrouw. De vrouwen reflecteren op zichzelf en hun wereld, maar vooral houden ze elkaar een spiegel voor, terwijl hun levens bewegen, botsen en verstrengelen. 

Een vrouw die in de keuken gerechten vult met verlangens en verdriet. Een dochter die in brieven aftelt tot het weerzien van haar geliefde. Een kleindochter die in essays een taal geeft aan de onherbergzaamheid van familieverbanden.

Op zintuiglijke wijze voert Aya Sabi vervlogen en verdrukte herinneringen op, van ontheemding en vervreemding, van Marokko tot de Lage Landen. Een familiekroniek over hoe pijn blijft zingen, generaties openbreekt en verbindt. Over hoe thuis soms de warmte is die een mens afgeeft, maar ook de kilte is die een mens mee kan brengen.

 

Aya Sabi (1995) is schrijver en columnist. Haar verhalenbundel 'Verkruimeld land' (2017) werd genomineerd voor de Lang Zullen We Lezen-trofee en de Opzij Literatuurprijs. In 2020 werd ze door NRC benoemd tot een van de literaire talenten van het jaar. 'Half leven' is haar ambitieuze en ingenieuze romandebuut.

 

Virginie Platteau (1978) studeerde Nederlandse en Engelse taal- en letterkunde in Leuven en Oxford en journalistiek in Louvain-la-Neuve. Ze gaf jarenlang les in Brussel. Ze  scheef als freelance cultuurjournaliste o.a. voor Rekto:Verso, Kunsttijdschrift Vlaanderen, Poëziekrant en Deus ex Machina. Ze is al jaren gefascineerd door de kracht van stilte, bij uitstek als voorwaarde voor het creatieve proces.

 

Het belooft een boeiende avond te worden. Bent u er graag bij? Stuur een mail naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. met in het onderwerp "Aya Sabi" en in het bericht uw naam en het aantal personen waarvoor u inschrijft. 

 

Gelezen 676 keer Laatst gewijzigd op Maandag, 17 oktober 2022 12:46