Deze pagina afdrukken
Woensdag, 03 mei 2017 09:36

20/05/2017: Boekenbabbel met Roderik Six en Jonas Bruyneel

Op zaterdag 20 mei ’17 om 11 uur gaat VRT-journaliste Ann De Bie in gesprek met de schrijvers Jonas Bruyneel en Roderik Six in Boekhandel De Zondvloed in Roeselare. Six en Bruyneel werden bekroond met de Prijs letterkunde Proza van de Provincie West Vlaanderen voor hun boeken ‘Val’ en ‘Voorbij het licht’. 

Inschrijven om een gratis sessie bij te wonen, kan tot en met donderdag 18 mei via de website www.west-vlaanderen.be/letterkunde. Dit gesprek en een drankje worden u aangeboden door de Provincie West-Vlaanderen i.s.m. Boekhandel De Zondvloed. Met deze activiteit wil de Provincie de literatuur op haar grondgebied promoten.

Er zijn ook Boekenbabbelsessies in Kortrijk, Brugge en Oostende  met telkens twee van de bekroonde schrijvers van de ‘Prijs Letterkunde Proza van de Provincie West-Vlaanderen’: Roderik Six, Peter Vermeersch, Jonas Bruyneel en Sven Vitse.

 

De jury over de bekroonde werken:

‘Val’ van Roderik Six is een geraffineerde maar meedogenloze afdaling in de existentiële zwartheid van de mens. Deze auteur weet doeltreffend de dreiging te schetsen van het geïsoleerde dorp waar een nieuwe dokter zich komt vestigen. In ieder van ons schuilen duistere geheimen. We hongeren allemaal naar het kwaad. ‘Twin Peaks’ meets ‘True Detective’ meets Cormac McCarty meets David Vann. Roderik Six vervlecht een compromisloos verhaal met een filmische setting en leidt zijn personages stijlvast de dieperik in.

De debuutbundel ‘Voorbij het licht’ van Jonas Bruyneel brengt licht absurde verhalen die zich afspelen in verre landen en vreemde tijden. Met een vleug surrealisme weet Bruyneel toch geloofwaardige personages te tekenen, figuren die zich steeds op de grens van schaduw en licht bevinden. Deze schrijver kan veel onderwerpen en registers aan: van historisch ingebedde verhalen over exotische mythologie tot originele, ironische of bizarre bespiegelingen. De jury kijkt nieuwsgierig uit naar volgend werk van deze jonge auteur, maar wil alvast dit boek voor het voetlicht brengen.

 

Gelezen 5743 keer Laatst gewijzigd op Woensdag, 03 mei 2017 09:42