Woensdag, 26 april 2017 12:42

14/05/17: Boekvoorstelling met college en croissants

Op 14 mei schijnt Paul Moyaert, hoogleraar wijsgerige antropologie, zijn licht op twee fascinerende thema’s: schizofrenie en zijn onvrede met handboeken over psychiatrische diagnosen. 

Over Schizofrenie schreef Moyaert het boek ‘Schizofrenie. Een filosofisch essay over waanzin.’ Want waanzin is boeiend: het spreekt tot de verbeelding en schrikt af. Maar wat is waanzin precies? In ‘Schizofrenie. Een filosofisch essay over waanzin’ zoekt Paul Moyaert naar een antwoord op deze vraag. Waar de moderne psychologie en psychiatrie waanzin doorgaans als een tekortkoming of defect definiëren, probeert Moyaert het juist van binnenuit te begrijpen. Niet het disfunctioneren staat centraal, maar hoe iemand er toch nog in kan slagen (deels) te functioneren. Door waanzin op die manier als een geleefde werkelijkheid te benaderen, biedt Moyaert nieuwe perspectieven voor de psychologie, psychiatrie en filosofie. 

Op 14 mei (11u) kan je in boekhandel De Zondvloed Mechelen terecht voor een boekvoorstelling met college van Paul Moyaert. En, niet-onbelangrijk, Uitgeverij Vantilt trakteert op croissants en pain au chocolat. Inschrijven via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Hopelijk tot dan!

Het Zondvloed Team

Gelezen 1284 keer Laatst gewijzigd op Vrijdag, 14 juli 2017 12:13